Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Tarot tanfolyam

tarot-kep.jpg

A Tarot a világ megismerésének egy legősibb módja. Segítségével elemezhetjük a kérdező alapvető személyiségét, testi-lelki-szellemi állapotát, és helyzetét. Használhatjuk, ha kérdéses egy esemény vagy kapcsolat kimenetele, ha nem látjuk tisztán az összefüggéseket, és kérhetjük tanácsát döntéshozatalok előtt.

Hogy üzenetét megértsük, ismernünk kell az egyes kártyák és a kirakott összkép jelentését. És persze meg kell tanulnunk elfogadni azokat a jelzéseket is, amelyek az első pillanatban hajmeresztőnek, abszurdnak tűnhetnek…

1. alkalom: A Tarot nagy arkánumának lapjai (0-21 lap)

Besoroljuk a lapokhoz tartozó életeseményeket, majd gyakorlati példákon keresztül megbeszéljük a hozzájuk tartozó jelentéstartalmakat.

2. alkalom: A Tarot kártya kis arkánumának lapjai (4 x 14 lap)

Minden laphoz azonosítunk egy-egy hétköznapi szituációt, majd megbeszéljük a szellemi életünkkel, az érzelmeinkkel, az egészségünkkel valamint az anyagi ügyeinkkel kapcsolatos lapokat.

3. alkalom: A kérdésfeltevés és az elemzés, vagyis az „összeolvasás” megtanulása

Sorsdöntő élethelyzetekre alkalmazható egyszerű vetési módszerek (önismeret, párkapcsolat, probléma, döntés), valamint kissé összetettebb kirakások (Dharma és az előző életekből hozott „elintézendő feladatok”, Karma és képességek) gyakorlása.